Stor dugnadsinnsats for Haydom

En onsdag i juni var det stor dugnadsaktivitet i Lyngdal for Haydom.En seks meter lang container ble lastet med diverse maskiner og utstyr.

Lister vgs, avdeling Lyngdal, hadde gitt en brukt dreiemaskin og fres som kan gjøre god nytte for seg på den nye yrkesfagskolen på Haydom. Til innkjøp av maskiner har både Lions (52 klubber i Agder og Rogaland) og Rotary i Mandal samlet inn 100.000 kr hver. To leverandører hadde lagt inn anbud på diverse utstyr innen en kostnadsramme på til sammen 200.000 kr. Asbjørn Godøy og Jakob Øyvind Reinertsen har koordinert dette arbeidet.

Kjell Skaar kom med et brukt, men likevel verdifullt røntgenapparat gitt av Exstrata. Dette røntgenapparatet skal enten installeres på Haydom Lutheran Hospital eller på en av de større klinikkene i området. Røntgenapparatet må sikres godt før transporten på humpete landeveger fra havna i Tanzania opp til Haydom. Det kom godt med at Randesund IL hadde gitt 600 drakter som KRIK kan bruke til idrettsprosjektet de driver i Øst-Afrika. Elever fra den videregående skolen hjalp til med å pakke draktene i 13 plastsekker.

Medarbeidere ved GE Health har også samlet inn utstyr til skolen. Når alle maskinene og utstyret til skolen er på plass, vil restplassen i containeren bli fylt opp med arbeidsbenker og annet utstyr som skal til sykehuset. Et Lionsmedlem i Tveit som har skaffet containeren gratis gjennom sin arbeidsgiver Coca-Cola, vil også sørge for at containeren blir transportert til havna i Kristiansand. Det markerer slutten på en stor dugnadsinnsats på Sørlandet for den yrkesfaglige skolen og hospitalet i Haydom.

Del