Reisetips

Spørsmålene er mange for de som skal til Haydom Lutheran Hospital – enten du er student som skal være der noen uker eller du skal være der i lengre tid. Derfor er det utarbeidet et introduksjonsbrev som i alle fall gir svar på noen av spørsmålene.

Send en mail direkte til sykehushet og få tilsendt introduksjonsbrevet.

MEN, sørg først for at den institusjon du arbeider/studerer ved har en staff exchange avtale med Haydom.

I emnelinjen på e-posten skriver du: "Haydom-tips". Da vil du få tilsendt informasjonsbrevet. Husk at e-mailenmå skrives på engelskslik at personell i administrasjonen ved sykehuset, som nødvendigvis ikke er norsktalende, kan gi svar på din henvendelse.

Og merk !!! Haydom er en arbeidsplass, ingen turistattraksjon. Besøk skal klareres med sykehusledelsen før ankomst. De som ønsker arbeid eller praksis ved sykehuset, må rette en særskilt søknad til sykehuset hvis da ikke din arbeidsplass eller skole har inngått en særskilt avtale med sykehuset.  

Både sykepleierelever, fysioterapielever og leger, tannleger og andre yrkesgrupper er her i perioder enten i praksis eller på frivillig oppdrag. 

Introduksjonsbrevet gir innblikk i hva du bør ha med deg fra Norge, hva som kan kjøpes i nærmeste store by, Arusha, og om hva som finnes i butikkene på Haydom. Du får også vite hvordan man kommer seg til nærmeste flylass i Tanzania og om selskaper som kan bringe deg videre fra Kilimanjaro Airport til sykehuset på landeveien eller i luften.

Vi forteller også om hvordan dere skaffer hushjelp, priser på arbeidskraft og husleie, litt om historie, om feriemuligheter, geografi og mye annet. Helt til slutt noen tips om vaksiner og annen informasjon om hva det er lurt å forberede seg på før Afrika-reisen. 

Tanzania er landet i Øst-Afrika som har mest av alt. Kyststripen mot Det indiske hav med hvite, eksotiske sandstrender. Øya Zanzibar med sin slavehistorie som beksvart kontrast dagens turisme. Sporene etter dr. Livingstone og oppdageren Stanley. Savanner med løver, elefanter og andre tropiske dyr. Den enorme Victoriasjøen. Afrikas høyeste fjell Kibo (5895 m.o.h.) i det mektige Kilimanjaro massivet. To millioner år gamle funn av forhistoriske mennesker i Olduvai Gorge. Et eksotisk folkeliv med masaier og et utall andre stammer. Og ikke minst……   Haydom Lutheran Hospital, målet for din Afrika-reise.

Sykehuset ligger på 1800 meters høyde, drøyt 30 mil ut på landsbygden fra nærmeste storby - Arusha. Nettopp Arusha er mellomstasjon etter landing på Kilimanjaro Airport. På noen kart over Tanzania kan du finne Haydom sørvest for Arusha. Følger du en rett linje på kartet sørover fra Lake Eyasi, så befinner Haydom seg på kanten av Rift Valley.

Haydoms plasseringen er langt mer strategisk for eventyraktige opplevelser enn man skulle tro ved en kjapp titt på kartet. Selv urfolk som fortsatt jakter med sine buer og giftpiler, finnes her. Vi forteller mer om det og livet på Haydom i informasjonsskrivet. 

Tipsene vil gjøre planleggingen enklere og oppholdet blir bedre.

SAFARI NJEMA [God reise]

Del