Rektor Antony involvert i trafikkulykke

Rektor Antony Shanguya på yrkesfagskolen reiste den siste uka i mars til Dar es Salaam for å hente bilen som var kjøpt inn til sjåføropplæring i Haydom. Pengene var samlet inn i Kvinesdal og i Søgne.

Jeg kjenner Antony som en fornuftig sjåfør, men på vei til Arusha var ham uheldig og møtte en buss som akkurat holdt på å bli forbikjørt av en annen buss. For å unngå en fatal frontkollisjon kjørte Antony ut av veien og kjørte inn i et tre eller en stein. Bilen er som bildet viser totalhavarert. Ut fra papirene ventes det at forsikringsselskapet vil refundere 80 % av utgiftene til en ny bil.

En annen trafikant som passerte like etter tok seg godt av Antony og kjørte ham til sjukehus. Han har smerter etter kollisjonen, og han ønsker å oppholde seg hos familien i Arusha til han blir bedre. Antony er likevel optimistisk og sier at han i løpet av noen uker vil være i stand til å gjenoppta arbeidet med å lede opplæringsaktiviteter i Haydom. Heldigvis har han ikke fått livstruende skader.

Mitt inntrykk er at trafikken mellom Arusha og Haydom har blitt mye tryggere de siste åra på grunn av mange trafikkontroller. Det ser dessverre ikke ut til at det er slik på alle strekninger.

Kristen Fløgstad

Del