Nytt tak på plass

Et kraftig uvær førte til at taket på yrkesfagskolen i Haydom ble ødelagt søndag 21. februar. Bare 12 dager senere var reparasjonsarbeidet gjennomført og nytt tak på plass.

Søndag 21. februar kom kraftige vinder kombinert med regn over Haydom. Dette var katastrofalt for taket på yrkesfagskolebygningen som ble 75 % ødelagt.

Dette var noen usedvanlig sterke vindkast som kastet deler av taket 300 meter av gårde. Det kraftige regnet gjorde at mange pc-er, dokumenter og bøker inne i bygget samtidig ble ødelagt av vann og fukt.

Dette var selvfølgelig en kjedelig situasjon, men det ble reagert raskt. Heldigvis var Ellen Johanne Skofteland fra skolegruppa i Haydom på dette tidspunktet, og hun fikk god hjelp fra ledelsen på sykehuset. De undersøkte skadene og ble enige om en plan for reparasjon av taket. Det var klart at det nye taket måtte forsterkes i forhold til det opprinnelige. Reparasjonene kom raskt i gang etter at Stiftelsen Haydoms Venner stilte en garanti på 60.000 kr.

Bare 12 dager etter at skadene skjedde - fredag 4. mars - var arbeidet sluttført. Dette var mulig på grunn av det gode samarbeidet mellom Haydom og venner i Norge. Heldigvis vil også pc-utstyret bli erstattet. For flere uker ble det klart at skolegruppa skulle få 20 stasjonære pc-er av farmgruppa. Det vil fortsatt ta noen uker før de er på plass, men disse pc-ene vil virkelig komme til nytte slik situasjonen er nå.  

Elibariki Roof Dropped 300m From Building
Del