Haydom-samling onsdag 24. oktober kl 19.00 – 21.00 på Søgne Gamle Prestegård

Yrkesfagskolen i Haydom, som er av nyere dato, gir opplæring i praktisk håndverk. For å starte opp en sårt tiltrengt sjåførskole, trengs en fullverdig bil. I Tanzania er det også krav om at skolebil må ha doble pedaler. Det er mulig å få kjøpt en nyrenovert Toyota Landcruiser til en pris av 200.000 kroner. Lastebilsjåfører fra Agder og Rogaland har allerede skaffet frem de første 40.000!

Helt siden starten tidlig på 1950 tallet da legen Olaf Olsen fra Mandal ankom dette øde stedet i Tanzania, og frem til i dag har området, hospitalet og farmen utviklet seg enormt.                           

Haydom Lutheran Hospital hjelper i dag en befolkning på over en halv million mennesker. Sykehuset har over 400 sengeplasser, og 6-700 ansatte som utfører ca. 80 000 behandlinger og bistår ca. 16 000 fødsler hvert år. Sykehuset har også rundt 26 mor-barn utestasjoner for svangerskapskontroller, kontroller av barn, vaksinering og informasjon om forebygging av sykdommer og familieplanlegging.

Budsjettet ved Haydom Lutheran Hospital er også anstrengt, og sykehusledelsen prioriterer innkjøp av ny CT-skanner, da den eksisterende er gått i stykker. Dette er selvfølgelig en enda større investering!

Denne kvelden blir det anledning til å gi gaver for å få på plass kjøreskolebilen, slik at yrkesfagskolen kan starte opp kjøreskolen.

Det blir også amerikansk auksjon av et maleri fra Tanzania, vi oppfordrer alle til å ta med kontanter.

Det vil bli servert kaffe og noe å bite i. Den lokale entertaineren, Olav Grendstad sørger for en god start på kvelden, før Kristen Fløgstad m.fl. sørger for facts omkring behovene.

I tillegg får vi besøk av Ingar Kvia fra Nærbø. Han har bidratt til at sykehuset på Haydom har fått flere kjøretøy. For dere som ikke har møtt ham før, vil dere nå få oppleve en engasjert mann som virkelig har bidratt til stedets utvikling. Se Ingar Kvia vasker bil

Skulle du mot formodning ikke ha anledning til å komme på arrangementet er du hjertelig velkommen til å sende et bidrag til Haydoms Venner, konto 2801.12.64672.

Del