Resultat fra CT-innsamling så langEn stor takk til alle som bidrar med gaver

Den aksjonen Haydoms venner satt i gang for innsamling til ny CT-skanner til sykehuset, har gitt gode resultater så langt. I perioden april-august 2018 er det samlet inn kr 400 000.

Rundt halvparten er kommet inn som gaver. Brudepar og jubilanter som feiret runde tall har ønsket seg gaver til inntekt for Haydomsykehuset. Det er også kommet mange store og små gaver inn til gavekonto, på VIPPS og via Spleis-innsamling. Takk til alle som har bidratt.

Haydomstevne søndag 19. August kom det inn kr 200 000. Vi fikk små og store gevinster som gaver til lotteriet og veldig mange lodd ble solgt før selve stevnet.

Stevnet ble brukt til å samle venner fra hele landet for å gi informasjon om hva som skjer i Haydom, hva utfordringene er og hvilken støtte de trenger. 

Dr Nuwass gav oss god informasjon om arbeidet på sykehuset. Han presenterte utfordingene de nå har. 

Det er mange utfordringer, bl.a at støtten til stillinger fra den Tanzanianske stat er mindre enn forventet og den norske stat har varslet om redusert støtte. Haydoms venner jobber nå sammen med sykehuset for en fortsatt norsk statlig støtte.

Det gjøres forbedringer av bygninger og utstyr på Haydomsykehuset med støtte fra bl.a  Sørlandets sykehus og Stavanger sykehus. Men det er stadig behov for utskifting av gammelt utstyr, noen bygninger er svært gamle og dårlige og nye oppgaver står i kø.

At CT-skanneren nå ikke fungerer  gjør situasjonen svært vanskelig. Sykehusets CT-skanner ble gitt av Haydoms venner i 2005. Den er nå ødelagt og kan ikke repareres. Haydoms venner i samarbeid med sykehuset samler nå inn penger til en ny CT-skanner. Målet er å samle inn 2,5 millioner kroner. En ny skanner vil koste ca 3,5 millioner kroner.

Del